Annorlunda rekrytering

Likt allting annat så finns det även trender inom rekrytering, du som arbetssökande kan tjäna stort på att veta vad du ska på för sorts intervju och vad som förväntas av er. Dem nyaste trenderna är att man anlitar en professionell rekryterare som rekryteringsföretaget Jobbusters erbjuder. De kollar upp och rekryterar kompetenspersonal till företag i behov. Men den absolut nyaste trenden är rekrytering i ett speed-dejting format.

Med den här typen av speed-dejting kan man möjligtvis utvärdera hur en person är när de träffar någon annan för första gången, om man är utåtriktad, vilken servicekänsla man kan skapa, och så vidare. Mer än så får man inte, men om det är detta man värderar högst kan det vara bra att ha vid en första gallring, säger hon.

Få ett jobb som passar

Ett CV kan alla samla på sig men en personlighet som passar in på arbetsplatsen och tillsammans med medarbetarna är något helt individuellt och helt upp till var och en. Det som man då kan föredra hos en person kan lysa starkare om man satsar mer på själva mötet och inte på meriterna. För den som har rätt meriter men i sin tur inte passar på arbetsplatsen eller delar de värderingar som företagets kultur har så blir inte personen speciellt långvarig heller tyvärr. Att hitta rätt person till jobbet handlar ofta om att matcha personlighet med arbetsuppgifterna. Värt att komma ihåg att rätt person ska hamna på rätt ställe men är det en fråga om diskriminering så ska detta självklart inte accepteras.

 
 

About the author

More posts by