Så hittar du kompetent personal att anställa

Att hitta rätt person med den rätta utbildningen är inte en enkel match. För att öka chanserna till lyckade rekryteringar är det en väldigt bra idé att vända dig till proffs. Det finns både ekonomiska och tidsmässiga fördelar med att ta hjälp.

Det är långt ifrån enkelt att hitta bra personal som har den rätta kompetensen. Men genom att ta hjälp av www.unikresurs.se kan du öka chanserna att hitta kompetenta personer att anställa. De kan hjälpa till med att anställa allt från nyexaminerade personer till personal som har jobbat länge. Unik Resurs arbetar med verksamhetsutveckling på flertalet sätt, allt för att kunna stötta dig som kund och din verksamhet. De erbjuder exempelvis HR-stöd, individanpassade utvecklingsprogram och interimkonsulter. Unik Resurs är en långsiktig utvecklingspartner både i mot- och medgång.

Investera i rekryteringshjälp

Att rekrytera personal är en lång och tidskrävande process. Det kostar dessutom mycket pengar att rekrytera både direkt och indirekt. Därför är det en investering att ta hjälp. Ett företag som Unik Resurs som dagligen arbetar med att hitta kompetenta människor vet vad som krävs för att lyckas med en rekrytering. De kan även bidra med att genomföra tester för språkkunskap och kontrollera andra krav som du har. När du tar hjälp minskar du helt enkelt risken för feltramp och dyra felrekryteringar. Du behöver heller inte försöka hitta det rätta kanalerna när du ska anställa utan detta kan rekryteringshjälpen bistå med.

Hitta nyexaminerade personer först

Inom vissa områden är det inte heller helt enkelt att hitta bra personal eftersom efterfrågan är större än vad det finns utbildade personer. Ett rekryteringsföretag har ofta god koll på nyexaminerade personer och på det sättet kan du knipa dem före någon annan. Du behöver heller inte lägga tid och energi på att kontrollera att de har rätt utbildning.