Så budgetinreder du kontoret

Har du precis dragit igång en egen verksamhet och har ett tomt kontor som ska inredas? Då har du hittat helt rätt. Här ska du nämligen få en liten guidning i hur du enkelt inreder kontoret utan att det går åt för mycket pengar. Snygg kontorsinredning till budgetpris helt enkelt!

När du inreder ditt kontor är det flera saker du bör ha i åtanke. Du ska så klart utgå från den stämning du vill ha på kontoret, men även andra faktorer spelar in. Till exempel huruvida kunder ska besöka kontoret eller inte och om personalen ska ha fasta eller flexibla arbetsplatser.

Budgetshoppa på nätet

Det finns några saker som redan från början kan leda till dyra kostnader om du inte planerar dina inköp. Praktisk inredning och detaljer som alltid ska finnas på kontoret är några exempel. Se alltid till att köpa billigt toalettpapper, hygienartiklar och annat nödvändigt på nätet hos en och samma leverantör. Det blir mindre kostsamt och är dessutom ett smidigt sätt att garantera ett funktionellt kontor. Att det ska vara snyggt på kontoret är en sak, men har du inte toalettpapper duger det inte längre. Ofta kan du även köpa andra kontorsmaterial hos samma nätleverantör såsom skrivarpapper, gem och pennor.

Om du håller koll på de här nödvändiga inköpen får du mer pengar över att lägga på den ”roliga” inredningen. Den här kontorsinredningen kan variera, men det kan bland annat vara:

  • Olika möblemang till skrivbord och gemensamma utrymmen
  • Gröna växter i både stora och små storlekar
  • Dekorativ belysning på kontoret

De flesta inköp går att hålla nere om du planerar och inte köper inredning i hast. Du kan ofta börja jobba även om kontoret inte är helt färdiginrett. Finns det inte tillräckligt med pengar att lägga på inredning direkt kan du faktiskt vänta några månader. Det viktigaste är att du håller dig till din budget för att inte den nystartade verksamheten ska lida.

Allt behöver inte vara nytt

Viktigt att nämna i det här sammanhanget är att du kan hitta snygg inredning till kontoret som inte är helt ny. Det är dessutom betydligt mer hållbart att kombinera ny inredning med exempelvis återvunna möbler eller liknande. På nätet finns ett stort utbud av plattformar för att köpa begagnad inredning. Dessutom kan du loppisfynda alla tänkbara saker till kontoret!