Satsa på begagnad bil när du är student

Om du är student och inte bor nära ditt lärosäte kan du behöva en bil. Att vara bilägare är kostsamt och därför gäller det att du väljer bil med omsorg. Annars blir livet som ”fattig” student ännu mer åtstramat.

Fördelarna är många med att köra begagnat när du är student och bara behöver bilen till kortare körning. Här kan du läsa mer om varför du bör satsa på en begagnad bil.

Bättre budget med begagnat

För dig som bara behöver en bil för att kunna ta dig från hemmet till universitetet eller högskolan är begagnatmarknaden rätt alternativ. Priset på begagnat är betydligt billigare än att köpa en fabriksny bil. På nätet finns det dessutom prisvärda handlare som till exempel bilweb.se där du har ett stort utbud av begagnade bilar.

Faktum är att det blivit ännu mer ekonomiskt att köpa begagnat när det gäller bilar:

”Priset på begagnade bilar har hittills i år gått ned med 2,3 procent”, skriver Privata Affärers digitala tidning.

Med stor sannolikhet kommer priset på begagnade bilar även gå ner ännu mer under årets gång. Därför är det ett bra tillfälle för dig som är student att investera i en bil under pluggtiden. När du kommer ut i arbete och har bättre ekonomiska förutsättningar kan det istället vara läge att köpa en ny bil.

Billigare försäkring

Köper du en begagnad bil blir också försäkringen billigare än om du har en ny bil. Det är alltid dyrare med försäkringspremie i storstäderna, men kör du begagnat kommer du alltså ändå undan med en rejäl slant.

Som ovan nämnt är nätet en bra plats för dig som är intresserad av begagnatmarknaden. Ska du köpa bil är Bilweb och liknande handelsplattformar både trygga och säkra.