Upptäck Umeå före studierna

Har du kommit in på din favoritkurs eller ditt drömprogram på Umeå universitet kan vi bara gratulera. Umeå är en fantastisk stad och som student kommer du inte att bli besviken. Staden och universitetet har mycket att erbjuda.

För att lära känna staden och campus innan flytten är det en bra idé att resa till Umeå för att lära känna området bättre. Här ska vi tipsa om bra hotell och berätta vad du inte får missa vid ditt besök i Umeå. När du väl flyttar upp har du god till att fortsätta din upptäcktsfärd.

Bo bra i Umeå

Det finns många hotell att välja mellan i Umeå. När du ska bo på hotell i Umeå kan du till exempel testa Stora hotellet som erbjuder en fantastisk interiör, Elite Hotel Mimer med sin personliga inredning eller Hotell Gamla Fängelset för dig som vill bo i ett fängelse utan att sitta i fängelse.

Upptäck studentstaden Umeå

Umeå är Norrlands största stad och här finns ett av landets största universitet med cirka 35 000 studenter. Umeå är alltså en populär studentstad.

– Att det är 2 000 fler som söker i första hand har betydelse för Umeå universitets attraktivitet, säger vicerektor Heidi Hansson i en intervju om att fler studenter väljer Umeå som sitt första alternativ.

Som student kommer du snabbt att upptäcka att studentlivet i staden är aktivt, roligt och härligt. Men hur kan man lära känna Umeå under turistresan? Ja, vi föreslår att du promenerar ut med gatorna i centrum och längs Umeå älv. Snart kommer du märka att staden erbjuder en bra dos storstadspuls varvat med en härlig natur, mysiga kaféer och bra restauranger. Några saker som du inte ska missa är konsttunneln, Bildmuséet och Västerbottens museum.