Eget företag som sommarjobb

Det kan vara svårt att hitta ett sommarjobb när man studerar. Därför ger ett antal kommuner ungdomar chansen att starta egna UF-företag. Om företagen går bra finns sedan möjligheten att starta ett riktigt företag.

9617927-start-concept

I nwt.se kan man läsa om att ungdomar i sommar får chansen att skapa sina egna sommarjobb, nämligen genom att starta ett eget företag. Tanken bakom den här satsningen är att öka intresset för företagande hos ungdomarna. Sommarjobbet kommer ha start i mitten av juni och möjligheten finns för de som går första och andra året i gymnasiet. Företagandet kommer under sommaren att ske under handledning och coachning av experter på området.

UF inte ”riktigt” företag

Den typen av företagande som erbjuds här är så kallad Ung Företagsamhet och den typen av företagsamhet skiljer sig lite från den traditionella. Det går dock att efter UF-starten gå vidare och starta ett ”riktigt” företag. Då blir det lite mer komplicerat men det finns chanser att tjäna mer pengar. För att driva ett riktigt företag krävs exempelvis en mer omfattande bokföring. Om man inte klarar av att sköta detta på egen hand, går det dock att anlita någon som kan göra det åt en. Jämför bokföring med redovisningsofferter på redovisningsofferter.se för att hitta den bästa och billigaste bokföringsbyrån.

Viktigt hitta finansiering

Något som man även bör tänka på när man startar ett företag, som man inte behöver tänka på om man har ett UF-företag, är finansieringen. För att komma igång med företaget behövs en liten startbudget och Metro tipsar om att man kan kontakta sin bank eller Almi. Almi är ett företag som ägs av staten och har i uppgift att finansiera företag som av ett antal anledningar inte kan få annan finansiering. De engagerar sig ofta i projekt som har högre risk jämfört med vad bankerna är villiga att göra. (Källa)