Rädda en månad med lån

När en ska börja studera gäller det att fokuserad och ha koll på många saker. Många tror att det är som att glida fram på en räkmacka när det nalkas studier men så är inte fallet, utan det är mycket som kan gå fel för den som inte anstränger sig.

Något som kan vara bra när man går in i livet som student är att vara medveten om de problem som kan komma. Exempelvis bör man vara beredd på att pengar inte kommer att vara en självklarhet, utan att man ibland kommer att behöva vrida och vända på vareviga krona för att kunna ha råd att äta. Och har man inget extra jobb blir det riktigt körigt under december och januari samt på sommaren, eftersom CSN då inte betalar ut pengar. Smartast är helt klart att jobba så mycket som möjligt när man studerar, men man får självklart inte låta arbetet gå ut över studierna. Det man kan göra om man inte hinner arbeta på grund av skolarbete i slutet av terminen, är att ta ett lån som man sedan kan betala tillbaka nästkommande lån. Då ska man dock komma ihåg att det är ett lån, och inte leva loppan för att en känner sig rik.

Välj ett säkert företag

När du ska låna pengar är det viktigt att du väljer ett bra låneföretag, och inte bara tar första bästa. Snabblån från expresskredit är att rekommendera, eftersom de är ett säkert låneföretag med bra ränta.

Det är viktigt att du som tar lån är medveten om att det ska betalas igen så snart du har pengar, och ser lånet för vad det är. Om du inte betalar tillbaka i tid kan det bli en svår skuld att hantera, och din ekonomi kanske aldrig kommer ikapp. Om du har frågor om att låna pengar kan du läsa Frågor och svar här.