Så redovisar du bäst

Att starta och driva företag har många fördelar där inte minst friheten i att kunna styra sin egen tid och vara sin egen chef är något som lockar många. Som företagare är det viktigt att lägga sin tid och energi på att utveckla verksamheten och nå ut till många kunder och inte slösa energi på bokföring och annan redovisning.

finans bokföringGenom att låta professionella ekonomikonsulter hålla ordning på redovisningen och alla deklarationer till Skatteverket sparar du både tid och pengar samt kan känna dig trygg med att företagets ekonomi tas om hand enligt konstens alla regler. När du anlitar en redovisningsbyrå som modern ekonomi kan du släppa stressen med den löpande redovisningen och får dessutom råd kring hur du optimerar ditt företags ekonomi.

Redovisa företagets ekonomi på rätt sätt

Att ha en bra översikt över sitt företags ekonomi är nödvändigt för att säkerställa att det finns tillräckligt med pengar för de löpande utgifterna och till de långsiktiga investeringarna. En bra översikt behövs också för att kunna följa de redovisningsregler som finns för företag. Vid uppstarten av ett företag är det dessutom lätt att missa att ansöka om olika registreringar och tillstånd hos myndigheterna. När företaget väl är igång gäller det att bokföra alla ekonomiska händelser dagligen och att även ha koll på moms och arbetsgivaravgifter. Varje år ska dessutom ett bokslut göras och en årsredovisning tas fram om du driver ett aktiebolag. De flesta företagare har fullt upp med att leverera sina varor eller tjänster till kunderna och det är inte kul att behöva ägna kvällar och helger åt pappersarbete. Det är många datum att hålla reda på som egen företagare och risken finns att du råkar ut för dyra skattetillägg i onödan om det blir fel. Se därför till att ta hjälp med redovisningen om du är det minsta osäker på hur du ska göra.