Smarta knep hos en student

Näst intill dagligen kan man läsa artiklar i tidningar och på webben om studenters situation. Det kan handla om hur det just nu ser ut när det gäller antagningar, hur pass svårt det är för studenter att ordna boende eller hur mycket pengar en student har att leva på varje månad. Det stora intresset kan delvis ha att göra med att många i landet har studerat på högre nivåer, men också det faktum att just dagens studenter anses vara landets framtidshopp.

Jakten på det billigaste varorna

Studentlivet är en ständig jakt efter de bästa affärerna och de bästa avtalen. Man nöjer sig inte med att köpa tre nudelpaket för tio kronor, utan gör bara en affär om kampanjen är på fem nudelpaket för tio kronor. Man struntar i de lockande reklamfilmerna om ketchupen gjort på de absolut finaste tomaterna. Man köper istället den flaskan som har den billigaste etiketten.  Som student skapar man en förmåga att hitta de billigaste varorna helt enkelt, oavsett om det handlar om den basala konsumtionen eller det att någon gång ibland få lyxa till det. Köper man allt till låga priser, får man också ett extra utrymme över till nöjen och något som snarare kan likna en mer exklusiv konsumtion någon gång ibland.

Billiga varor på billiga webbsajter, som hårfärg och toning hos Fyndiq.se, gör att man inte behöver dra ner på sin konsumtion så mycket som student som man annars skulle behöva med tanke på ens begränsade inkomst. Att tona eller färga håret är förmodligen ingenting man väljer att prioritera sin fattigaste månad, men hittar man en vara till ett bra pris blir det lättare att få det hela att gå ihop ekonomiskt.