Studenters vardag och verklighet

Som student får man skära ner på en hel del saker. Man bor mindre, har en mindre inkomst och får inte sällan dela sin boyta med andra, ha gemensamt kök och liknande. Många måste jobba extra på kvällar och helger för att få det att gå ihop under studierna. Det finns så klart de som blir försörjda av sina föräldrar eller har det gott ekonomiskt ställt från början, men nu väljer vi att fokusera på de mer vanliga studenterna.

Få har en ekonomisk buffert och det kan bli problem om det kommer en plötslig utgift, säg, en vecka innan CSN-pengarna trillar in. I de stunderna kan det vara bra att ta ett sms lån hos smspengar.nu så man kommer ur knipan, och sedan kan man återbetala så fort CSN-pengarna kommer in på kontot.

Något som är karaktäristiskt för studenter är kosten. Det är ofta gjort på en liten yta, i ett gemensamt kök eller i mikrovågsugn. Katja Wulff lärde sig när hon bodde i studentkorridor att laga mat i kaffekokaren som i jämförelse med annan köksutrustning tar extremt lite plats, så där har man någon att se upp till om man vill laga mat på ett yteffektivt sätt! Och studentmat behöver inte innebära en massa nudlar, eller bara makaroner och billiga helfabrikatsköttbullar. Om man storhandlar och planerar sina måltider och matlådor kan man se till att få i sig ordentligt med näring och bra mat så man orkar plugga inför tentor och kliva upp på mornarna!