Utbilda dig till ledare

Många chefer set sig själva som ledare. Men en sak ska man ha klart för sig och det är att chef och ledare inte är synonymt med varandra. Du kan vara chef, men behöver inte vara en ledare för den sakens skull och tvärt om. Så hur ska du bli en ledare om du redan är chef? Genom att utbilda dig såklart.

Är du chef idag och vill bli en starkare ledare för dina underordnade? Då är tipset att ta en utbildning i ledarskap, via denna adress https://exedsse.se/program/utbildningar-i-ledarskap/ kan du läsa mer om vad som erbjuds hos Handelshögskolan Executive SSE i ämnet. Men innan du får en plats där kan det vara bra att ta till dig av följande råd:

– Många forskare pratar nu om hur man kan släppa loss talangen hos medarbetarna. En del av det handlar om att delegera mer, lägga mindre tid på uppföljningar och kontrollsystem och mer på att motivera människor. Om de ser sin del i kedjan så har de också större intresse i att ta eget ansvar vilket underlättar för chefen, säger Nina Karlsdotter till Svenska Dagbladet.

Tips på hur du blir en ledare

En annan sak som kan vara bra att göra om man vill bli en bättre ledare är att hålla koll på vad som just utmärker en sådan. Det är något som Veckans Affärer sammanfattat och man nämner egenskaper såsom kommunikation, innovation och positivitet tillsammans med en rad andra bra egenskaper som kan vara bra att anamma. Och tänk på att det inte bara är vuxna och chefer som behöver vara bra ledare – även våra barn ska snart växa upp så varför inte lära dem bli bra ledare redan nu? Det är något som Ny Teknik tipsar om hur du gör på bästa sätt, och främsta rådet är såklart att själv föregå med gott exempel.