Vilka färdigheter är viktigast när du ska starta företag?

Det är många som drömmer om att arbeta åt sig själva. Att vara sin egen chef och att arbeta med det som är närmast sitt hjärta är för fler och fler människor det ultimata målet. Men vad behövs för att kunna starta ett eget företag? Och vilka arbetsuppgifter måste skötas utöver det som är produkten eller tjänsten? Måste man sköta ekonomin själv och vilka möjligheter finns det för hjälp med diverse problem du kommer stöta på?

Du kommer att, i alla fall till en början, vara tvungen att arbeta ganska mycket med saker som håller ditt företag flytande och som är helt essentiellt i vilket företag som helst. Ekonomi, logistik och andra saker som kanske inte är så roliga men som är extremt värdefulla att ha koll på och som gör det lättare om du ska starta fler företag i framtiden. Det finns kurser att gå där mycket av det som krävs gås igenom. Det kan även vara bra att skaffa mentorer och förebilder som kan hjälpa dig uppnå dina mål. Alla kan bli årets entreprenör.

Hur du startar ditt första företag

Många saker är lättare än att starta egen företag. Det är dock inte alltid så svårt som du kan tro. Mycket hjälp finns att tillgå och ska du ha ett aktiebolag behöver du inte ens starta bolaget själv. Det finns lagerbolag, vilket innebär att hela bolaget redan är startat och att du får det klart i handen. Andra företagsformer finns också att få mycket hjälp med, av både myndigheter och företag som sysslar med liknande saker.

Företagsformerna som är vanligast:

  • Aktiebolag
  • Handelsbolag
  • Kommanditbolag
  • Enkelt bolag