Även som student kan du få det lyxigt ibland

Paprika

Studentliv = nudlar?

Att leva som student har nog de flesta gjort någon gång i livet. Antingen en längre period eller kanske under tiden man pluggade den där lilla kursen för att kanske kunna bättre på CVt lite för att kunna förhandla vid eventuella löneförhandlingar. Men för den som tror att studentlivet bara handlar om den billigaste ölen på Systembolaget och nudlar har verkligen fel. Så länge man har lite fantasi, ett stort förråd med torrvaror och vill lägga ned lite tid, på fram för allt, matlagningen, så kan det både bli gott och väldigt billigt. Det menar i alla fall Jonas som pluggar på musikskolan i Piteå. Det bästa sättet att variera sig så mycket man bara kan menar han är att använda något som bas, till exempel ris, och sen köpa så mycket färskt man bara kan. Då tvingas man att använda det på en gång och det hamnar inte i frysen i en vecka.

Billiga butiker

Att försöka leta upp matvarubutiker och göra stora inköp kan också vara väldigt bra om man vill hålla ned priserna och inte behöva köpa varje dag. Det kan också vara smart i det fallet att man kanske har klart för sig varje vecka exakt vad man ska käka och när. Att skriva listor, kolla mycket på extrapris och försöka undvika fryst mat samt dyrt kött, då har du redan kommit långt på vägen. Vill man även ha fest hemma med vin eller öl, ja då får man köra på boxar och svensk öl, det brukar nämligen vara det billigaste som man kan få tag på.

Testa!

Man får inte vara rädd för att testa nya grejer när man är student. Då märker man också vad som kanske blir för dyrt eller svårt eller kanske tar för lång tid. Tar det däremot lång tid så kanske det inte spelar någon roll om man bara gör mycket på en gång. Grytor och sånt är väldigt bra då man får ned väldigt mycket i de, de blir nyttiga, samt att man har mat för kanske 20 måltider minst. Man kan både dela med sig om man vill bjuda och man har också mycket mat.

 
 

About the author

More posts by