CSN i StockholmMånga är det som har höga lån på CSN. Och många är det som god medborgare ser till att betala tillbaka de lånade pengarna. Men vissa försöker göra allt för att kringgå systemet, och det kan man välja att göra på många olika sätt. 

Vi har i tidigare artikel skrivit om hur det är att leva som student och att det inte alltid är glitter och glamour utan att det livet får man se till att kämpa hårt för bakom skolbänken och drömma om. Men när det livet kommer så kan man sitta med höga lån och med det bli nedstämd. Dock väljer de allra flesta att betala av sina lån med en liten summa varje år. Men det finns dem som känner att de ska göra allt för att försöka lura systemet och bli av med sina skulder. Metro.se har tagit fram de värsta fusken då CSN blivit allt bättre på att ta fast bedragarna.

De värsta studielånsbedrägerierna

Här följer en lista som man kan läsa och tänka att det är skönt att man inte är dessa personer.

  • Australien ligger långt borta och ibland kan det kännas som att människor tänker att de kan gömma sig hur enkelt som helst eller komma undan med vad som helst. Förfalskningar av antagningsbesked är en vanlig förekomst. Detta då studenterna själva lämnar in antagningsbeskeden och inte universiteten.
  • I Lund lyckades en man lura till sig 2,9 miljoner i studiemedel på grund av att han hade falska ansökningar och intyg för skolor utomlands.
  • En 26 årig kvinna i Burlöv tog emot studiemedel på 70 000 kronor då hon påstått sig studera i Köpenhamn – vilket hon aldrig gjort.
  • En annan kvinna påstod sig ha studerat i USA i fyra år och med det tagit emot studielån 698 000 kronor. Skulden ökade hos CSN och kom upp i 1,2 miljoner. Kvinnan var nära att få fängelse i åtta månader men det slutade med villkorlig dom och dagsböter.