Saker att undvika som ledare

Är du chef på en arbetsplats och vill dina anställda väl i karriären? Då finns det några saker som du absolut ska undvika att göra – för annars är risken att du sätter käppar i hjulet för deras karriärer.

Det bästa man kan göra som chef om man vill vara en bra chef är att gå en kurs i ledarskap, för att vara chef är nämligen inte synonymt med att vara en bra ledare. Det är det inte alla som tänker på och vill man ses som en bra chef av sina kollegor är det en hel del saker som man ska tänka till kring i sitt eget chefskap, annars kan du faktiskt stjälpa någons hela karriär om det vill sig illa.

”Tydliga tecken på dåligt ledarskap är detaljstyrning eller verbala utfall, men det finns också mindre uppenbara beteenden som kan begränsa din möjlighet att utvecklas och avancera.” läs mer här.

Detta ska du undvika som chef

Ger du dina anställda konstruktiv feedback? Feedback är avgörande för att man ska kunna utvecklas, för vet man inte om vad man kan göra bättre eller får vägledning i hur man kan göra saken bättre så kommer det inte bli bättre. En chef som inte ger konstruktiv och kontinuerlig feedback kommer inte få medarbetare omkring sig som utvecklas utan som sagnerar, och det vill du såklart inte vara bidragande till. En annan sak att tänka till kring är om du låter kollegorna utvecklas eller håller dem still på samma plats. Om du begränsar en person till att endast utföra sina dagliga sysslor och inte låter dem utmanas kommer deras karriärer att stagnera och i slutänden är detta något som kommer påverka företaget negativt och det vill du såklart inte. Öppna dörrar, var lyhörd och ge dina kollegor chans att glänsa så kommer de även att göra detta – och du själv kommer utvecklas enormt i din ledarroll!